Moja kuhinja:

Ajdovi žganci z ocvirki in jajcem



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 kos jajca
  • - sol
  • 250 g ajdove moke
  • 3 jedilna žlica ocvirkov
  • 1 jedilna žlica svinjska mast

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3761

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 482

Navodila za pripravo

V posodo nalijemo 1l vode, ki jo dobro solimo in zavremo. Vodi dodamo ajdovo moko in premešamo. Na sredino naredimo luknjo da se bodo žganci enakomerno skuhali in pustimo na blagem ognju 15-20 minut. Nato v ločeno posodo odlijemo odvečno vodo in jo prihranimo za kasneje. Žgance zelo dobro premešamo, če so presuhi dodamo nekaj vode, ki smo jo prej odlili in pustimo stati 10 minut. Žgance nato nadrobimo v posodo in jih prelijemo z ocvirki, ki smo jih predhodno razpustili na svinjski masti. Nakoncu na žgance položimo še 2 pečeni jajci in jed postrežemo kot prilogo ali pa kot samostojno jed.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev