Moja kuhinja:

Avokado z rakci



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 2

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 avokado
  • 250 g kozic
  • 1 limona
  • 1/2 kisle smetane
  • nekaj sveže rukole ali motovilca
  • nekaj češnjevih paradižnikov
  • malo olja
  • malo soli
  • malo svežega peteršilja in rožmarina
  • 2 stroka česna

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3055

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 450

Navodila za pripravo

Avokado prerežemo na polovico in polovici izdolbemo in jih drobno nasekljamo in takoj pokapljamo s polovice limoninega soka.
V ponvi na vročem olju spečemo rakce, ki smo jih pred tem pokapljali z ostalo polovico limone.
Rakce pečemo okoli 5 minut iz obek strani, med pečenjem jim dodamo peteršilj in rožmarin.
Česen drobno nasekljamo. Izdolbeni polovici avokada obložimo najprej z očiščenim motovilcem ali rukolo, sesekljanim česnom in narezanim avokadom. Potem čez nadevamo kislo smetno, posolimo, nazadnje dodamo še rakce in tako napolnimo obe polovici avokada.
Zraven ponudimo opečene začinjene kruhke, okrasimo s češnjevimi paradižniki in ponudimo kot predjed, ki nam ne vzame veliko časa, pa vendar lahko z njo druge prijetno presenetimo z okusi.
Pa dober tek!

rakci , avokado , Tina Jan




PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev