Moja kuhinja:

Bazilični štruklji s fitakijem



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jajce
  • 1 žlička soli
  • 1 žlica olja
  • malo mlačne vode (cca. 2 dl)
  • 4 dag mozzarelle bela pizza
  • 4 dag edamca ali gaude
  • 40 dag fitaki sira
  • 3 žlice smetane za kuhanje
  • malo bazilike (najboljša je sveža)
  • 30 dag moke
  • malce stopljenega masla

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3198

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 559

Poglej video

Navodila za pripravo

V moko naredimo jamico, solimo, dodamo olje, jajce in razžvrkljamo s prsti. Dolivamo mlačno vodo in zamesimo hlebček. Premažemo ga z oljem in pokrijemo s servetom. Na toplem naj čaka pol ure.

Fitaki siru primešamo oba ribana sira, dodamo sesekljano svežo baziliko ali sušeno in malo smetane za kuhanje, da lažje razmešamo.

Testo razdelimo na več delov in razvaljamo. Nato premažemo z oljem in razvlečemo. Namažemo razvlečeno testo z nadevom in ob koncu namažemo s stopljenim maslom. Zvijemo.

Dobimo daljši štrukelj, narežemo ga s krožničkom.

Kuhamo v osoljeni vodi pribl. 20 minut.

Postrežemo s paradižnikovo omako.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev