Biftek brancina na posteljici iz palačink in topljenega sira
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 limona
- 5 dag naribanega sira
- 1 jajce
- nekaj kaper
- 1 dl mleka
- malo soli
- 0,5 dl olja
- malo sojine omake
- 8 žlic moke
- 1 kisla kumarica
- 1 file brancina
- 1 česna
- 1 žlica gorčice, majoneze in kisle smetane
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2730 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 802 |
Navodila za pripravo
Brancin spečemo na olju; lahko tudi katero koli drugo ribo, ( file ).
Ribo ločimo od kosti in moramo biti zelo previdni, četudi so kosti večje, zato spečeni file najprej zmučkamo z rokami, edino tako bomo ločili vse kosti, potem pretlačimo še z vilico. Dodamo nasekljan česen in peteršilj, pokapljamo z limoninim sokom, dodamo majonezo, gorčico, kislo smetano, sesekljane kapre in kumarice ter še enkrat dobro premešamo, solimo in začinimo po okusu.
Pripravimo maso za palačinke;
Palačinke spečamo in narežemo na trikotnike, dodamo nariban sir in damo za 1 minuto v mikrovalovno pečico, da se sir razpusti. Po siru in palačinkah nadevamo biftek, poljubno zvijemo palačinke in okrasimo desertni krožnik. Prilijemo še malo sojine omake, okrasimo še s peteršiljem in limono ter postrežemo.
Dober tek!