Moja kuhinja:

Domač jabolčni kis



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Sestavine

  • 2 kg jabolk

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 11498

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 856

Navodila za pripravo

Iz 2kg jabolk dobimo 1l soka, odvisno od vrste jabolk. Recept sem dobila od sovaščana.

Jabolka operemo in zmeljemo. Pustimo, da se gošča usede, precedimo v čisto posodo (sod), ter pokrijemo z gazo. Posodo postavimo v hladnejši prostor, kjer je temperatura čimbolj enakomerna, ter pustimo, da se proces kisanja ustavi, to je približno pol leta (smetana na površini). Ko je kis dovolj kisel ga precedimo v steklenice, katere označimo.

jabolko , kis


Ana Ažbe

zanima me ,koliko vode se doda in ali se doda še kaj?



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev