Domač jabolčni kis
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: klavdija hiti
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: čisto lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Sestavine
- 2 kg jabolk
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 11498 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 856 |
Navodila za pripravo
Iz 2kg jabolk dobimo 1l soka, odvisno od vrste jabolk. Recept sem dobila od sovaščana.
Jabolka operemo in zmeljemo. Pustimo, da se gošča usede, precedimo v čisto posodo (sod), ter pokrijemo z gazo. Posodo postavimo v hladnejši prostor, kjer je temperatura čimbolj enakomerna, ter pustimo, da se proces kisanja ustavi, to je približno pol leta (smetana na površini). Ko je kis dovolj kisel ga precedimo v steklenice, katere označimo.
Ana Ažbe
zanima me ,koliko vode se doda in ali se doda še kaj?