Moja kuhinja:

Domače "pica" tortilije iz palačink



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 jajci
  • malo soli
  • 3 dl mleka
  • malo olja
  • malo paradižnikove mezge
  • malo oliv s česnom
  • 1 tubo paradižnikove omake
  • malo mletega česna in origana
  • 20 dag naribane sveže salame in sira
  • 1,5 jogurtovega lončka moke

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2953

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 486

Navodila za pripravo

Iz moke, jajc, mleka in moke ter malo soli na vročem olju spečemo palačinke. Palačinke naj bodo malce debelejše, ne tako tanke, zaradi nadeva, ki ga bomo dodali.

Spečene palačinke namažemo s paradižnikovo mezgo, nato nadevamo nanje naribano salamo in sir. Dodamo olive s česnom, ki jih narežemo, nato pa vse skupaj začinimo z mletim česnom in origanom. Potem čez palačinke prilijemo še paradižnikovo omako.
Vse palačinke prepognemo in jih nadevamo na peki papir in damo peči v pečico za 10 minut.

Spečene palačinke po želji prelijemo še s kakšnim prelivom po želji.
Sereviramo na krožnike in ponudimo kot toplo predjed.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev