DOMAČI FRITATI
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Greta Škrobar
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 ščepec soli
- 2,5 dcl moke
- 2,5 dcl mleka
- 1 dcl radenske
- 2 kos jajci
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 6339 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 917 |
Navodila za pripravo
Mleko in vodo vlijemo v posodo, dodamo sol in jajci ter premešamo. Nato dodamo moko in zmiksamo.
Spečemo tanke omlete in jih ohladimo, saj se potem lažje režejo. Ohlajene narežemo na tanke rezance. Če jih ne uporabimo takoj, jih raztresemo po pekaču in v pečici osušimo. Med sušenjem jih večkrat pretresemo.
V juho jih damo tik pred serviranjem.