DOMAČI OCVIRKI
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Anton Vengust
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čebula
- 1 sol
- 5 kg svinjske slanine ( grobo zmlete)
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 14370 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 887 |
Navodila za pripravo
V večjo kozico damo grobo zmleto slanino in na zmernem ognju cvremo tako dolgo, da se vsa slanina stopi v mast, ocvirki pa postanejo rahlo rjavi ( večkrat tudi premešamo)
Na koncu dodamo celo čebulo in pustimo toliko časa,da čebula porumeni.
Pustimo.da se malo ohladi in odlijemo mast. Ocvirke nato osolimo in jih nalijemo v kozarčke,ter zalijemo z mastjo.Ostanek masti pa prav tako nalijemo v kozarčke.