Dušena zelenjava
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Alen Anzelc
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kos korenje
- 1 jedilna žlica olivno olje
- 50 g masla
- 100 g brokolij
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 5773 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 779 |
Navodila za pripravo
Korenje in brokoli dobro operemo. Korenje če nima lepe lupine še malo olupimo z nožem in odrežemo zgornji del. S cikcak nožem narežemo korenje na kolobarje. Brokoli natrgamo na manjše koščke. Na voku na blagem ognju stopimo maslo (dodamo še 1 žlico olja da se maslo ne zažge) in notri stresemo zelenjavo, ki jo nato na blagem ognju in pokrito s pokrovko dušimo do mehkega (brokoli je hitro gotov zato lahko korenje dodamo prej kot brokoli), Ko se korenje zmehča zelenjavo serviramo kot prilogo lahko pa še dodamo kuhan riž in postrežemo kot samostojno jed.