Moja kuhinja:

Gratinirani polnjeni paradižniki s špageti in metim mesom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • svež drobnjak
  • malo olivnega olja za pečenje
  • nekaj lovorjevih listov
  • malo soli
  • 500 g mletega mesa
  • 8 paradižnikov
  • malo origana
  • 200 g špagetov
  • 1 žličko paradižnikove mezge
  • 1 dl belega vina za zalivanje
  • 1 smetano pana kucina
  • nekaj rezin ali kock sira

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1791

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 561

Navodila za pripravo

Na vročem olju prepražimo mleto meso, skupaj z lovorjevimi listi. Po približno 15 minutah praženja, meso zalijemo z vinom, solimo in dodamo paradižnikovo mezgo.

Vse skupaj dušimo še 25 minut.

Zadnjih 10 minut dušenja mesa, damo kuhati še špagete.
Medtem si pripravimo paradižnike, ki jih povsen izdolbemo, sok in meso paradižnikov pa stresemo k mesni omaki.

Naribamo še sir, nato pa kuhane špagete precedimo in jih damo k mesni omaki. Vse skupaj dobro premešamo, nato pa z nadevom napolnimo paradižnike.

Prelijemo jih s smetano za kuhinje, potresemo s svežim drobnjakom in origanom in pečemo v pečici na pomaščenem pekaču obloženim s peki papirjem in pečemo okoli 20 minut na 180 stopinj celzija.

Na vsak desertni krožnik naložimo po dva paradižnika in dodamo še nekaj listov drobnjaka.
Sama takšne jedi ponudim gostom na obiskih, kot prilogo, saj jih vedno presenetin z nečim novim in vsem je ta drugačnost vedno zanimiva.

Naj bo tudi Vam!
Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev