Jagodna marmelada z marelicami in vanilijo
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Zobec
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Marmelada
- 700 g jagode
- 600 g marelice
- 500 g rjavi sladkor
- 1 kos želin
- 1 čajna žlica vanilijeve paste/ ekstrakt
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3516 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 879 |
Navodilo za pripravo
1. Jagode in marelice najprej operemo in izkoščičimo.
2. Oprano sadje spasiramo s paličnim mešalnikom.
3. Spasirano sadje damo v večjo posodo.
4. Zmešamo sladkor in želin ter ga dodamo sadju.
5. Vse skupaj kuhamo dokler ne zavre, potem pa na zmernem ognju kuhamo, da dobimo želeno gostoto. 10 minut pred koncem kuhanja dodamo žlico vanilijeve paste (lahko tudi ekstrakta).
6. Lonec odstavimo z ognja in poberemo odvečno peno.
7. Še vročo marmelado nalijemo v kozarce, ki jih zapremo s pokrovi in za 5 minut obrnemo narobe.
8. Marmelado nato pokrijemo s toplo krpo in jo počasi ohladimo.