Moja kuhinja:

Jagodna marmelada z marelicami in vanilijo


Jagodna marmelada z marelicami in vanilijo
Jagodna marmelada z marelicami in vanilijo
Jagodna marmelada z marelicami in vanilijo
Jagodna marmelada z marelicami in vanilijo

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Marmelada

  • 700 g jagode
  • 600 g marelice
  • 500 g rjavi sladkor
  • 1 kos želin
  • 1 čajna žlica vanilijeve paste/ ekstrakt

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3516

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 879

Navodilo za pripravo

1. Jagode in marelice najprej operemo in izkoščičimo.
2. Oprano sadje spasiramo s paličnim mešalnikom.
3. Spasirano sadje damo v večjo posodo.
4. Zmešamo sladkor in želin ter ga dodamo sadju.
5. Vse skupaj kuhamo dokler ne zavre, potem pa na zmernem ognju kuhamo, da dobimo želeno gostoto. 10 minut pred koncem kuhanja dodamo žlico vanilijeve paste (lahko tudi ekstrakta).
6. Lonec odstavimo z ognja in poberemo odvečno peno.
7. Še vročo marmelado nalijemo v kozarce, ki jih zapremo s pokrovi in za 5 minut obrnemo narobe.
8. Marmelado nato pokrijemo s toplo krpo in jo počasi ohladimo.

marmelada , jagode , marelice , rjavi sladkor




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev