JAJČKA V OMAKI
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: ANITA ŠPILAK
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 10 kos jajc
- 1 čajna žlica soli
- 5 dcl kisle smetane
- 1 ščepec popra
- 1 dcl majoneze
- 1 ščepec rdeče paprike
- 1 jedilna žlica nasekljanega drobnjaka
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2948 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 803 |
Navodila za pripravo
Jajca skuhamo, olupimo in ohladimo.Jajca razpolovimo, izdolbemo rumenjake,jih zmečkamo, dodamo 2 žlički kisle smetane, 1 žličko majoneze, sol in poper.
Jajčka napolnimo s to kremo, sestavimo v celo jajce in prelijemo z mešanico 1 kisle smetane, majoneze, soli in popra.
Zgoraj potresemo nasekljani peteršilj, drobnjak ali rdečo papriko.
To je zelo dobra priloga k velikonočni šunki.
To je " velikonočni izziv "!!!
Melita Plevnik
njami k šunki, bom poskusila
Pešec Branko
,dobro za spremembo, potem se pa tak al tak prime,,,