Moja kuhinja:

Jušni kruhovi ponvičniki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 dag zmehčanega masla
  • 2 jajci
  • 5 dag kruha
  • 1 dcl sladke ali kisle smetane
  • 1 žlica moke
  • sol in muškatni orešček
  • 2 žlici drobno sesekljanega peteršilja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2406

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 689

Navodila za pripravo

Kruh damo v višjo posodo in ga prelijemo z vodo, da ga le-ta pokriva. Počakamo, da se prepoji, nato ga dobro ožamemo in pretlačimo s prsti.

Iz beljakov stepemo čvrst sneg, rumenjake pa primešamo zmehčanemu maslu. Dodamo smetano, muškatni orešček, malce soli (čisto malo, ker je kruh že slan ali pa rajši nič), pretlačen kruh in sesekljan peteršilj. Vse skupaj zmešamo in na koncu dodamo beljakov sneg, ki ga rahlo vmešamo s kuhalnico, da ne razbijemo vseh koščkov beljaka, da nastane rahla zmes z mehurčki.

Pekač namažemo z margarino in pomokamo ali uporabimo peki papir. Maso tanko namažemo po pekaču (za pol centimetra debelo) in pečemo približno 20 minut na 180 stopinj.

Ko je pečen, ga ohladimo, narežemo na rombe ali kvadratke in uporabimo za prilogo juham.

Če testo na pekaču razporedimo na 1 cm debeline in razrežemo na večje kose, ga lahko uporabimo tudi kot prilogo narezkom ipd.

Dober tek!

Vir recepta: Kuharska knjiga sestre Vendeline





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev