Moja kuhinja:

jušni rezanci



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kg moke
  • 10 kos jajc
  • 5 ščepec soli
  • 2 jedilna žlica olja
  • 2 ščepec cimeta

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5026

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 849

Navodila za pripravo

Sestavine zgnetemo v testo. Gnetemo vsaj 20 minut, da se vse sestavine dobro premešajo. Če se testo prijema rok, dodamo še malce moke. Zavijemo v folijo za živila in damo za eno uro v hladilnik. Potem ga razdelimo na 5-7 enakih delov in vsakega posebej na tanko razvaljamo na pomokani površini. Razvaljane krpe razrežemo na 3 cm široke rezance in jih še enkrat razvaljamo skozi mašinico za razrez rezancev. Pustimo stati kakšno uro, da se malce posušijo in jih potem z ostrim nožem razrežemo na rezance. Če nam rezanje ne gre najbolje, jih lahko narežemo tudi na strojček za delanje rezancev. Jaz jih delam z strojčkom, če pa želim imeti malo večje (debelejše) rezance ali pa široke testenine jih pa narežem z nožem.
Cimet dodam zaradi malce eksotičnega okusa (nam je zelo všeč)

P.S. če želite zelene rezance, dodajte v testo malo zmiksane špinače (sveže, blanširane)





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev