jušni rezanci
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Maja Lilija
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kg moke
- 10 kos jajc
- 5 ščepec soli
- 2 jedilna žlica olja
- 2 ščepec cimeta
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 5026 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 849 |
Navodila za pripravo
Sestavine zgnetemo v testo. Gnetemo vsaj 20 minut, da se vse sestavine dobro premešajo. Če se testo prijema rok, dodamo še malce moke. Zavijemo v folijo za živila in damo za eno uro v hladilnik. Potem ga razdelimo na 5-7 enakih delov in vsakega posebej na tanko razvaljamo na pomokani površini. Razvaljane krpe razrežemo na 3 cm široke rezance in jih še enkrat razvaljamo skozi mašinico za razrez rezancev. Pustimo stati kakšno uro, da se malce posušijo in jih potem z ostrim nožem razrežemo na rezance. Če nam rezanje ne gre najbolje, jih lahko narežemo tudi na strojček za delanje rezancev. Jaz jih delam z strojčkom, če pa želim imeti malo večje (debelejše) rezance ali pa široke testenine jih pa narežem z nožem.
Cimet dodam zaradi malce eksotičnega okusa (nam je zelo všeč)
P.S. če želite zelene rezance, dodajte v testo malo zmiksane špinače (sveže, blanširane)