Moja kuhinja:

Koruzni žganci



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čajna žlica soli
  • 300 g koruzne moke
  • 4 jedilna žlica ocvirkov z mastjo

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3816

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 622

Navodila za pripravo

Lonec vode na polovico napolnimo z vodo in damo vret. Tik preden zavre vodo tudi posolimo. Ajdovo moko zmešamo skupaj z belo. Stresemo jo v vrelo vodo in na sredini naredimo luknjo. Ogenj zmanjšamo na najmanj in pustimo da se počasi kuha. Voda mora počasi prevreti vso maso, da se bolj temeljito pokuha, to običajno traja okoli 20 minut.
Potem vodo zlijemo stran (vendar, si je vsaj še malo pustimo na strani), z viličko jih razdrobimo, ko pa se malo ohladijo pa jih jaz razdrobim kar z prsti. Ne smejo biti suhi, ker ne delamo drobljene moke, prav tako pa ne smemo imeti poca. Tako, lahko dodamo tekočino ali pa moko, da nastanejo ravno pravšnji. Prelijemo jih z prepečenimi ocvirki. Zraven seveda paše kislo mleko ali pa kakšna obara.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev