Krompir s petršiljem
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Janja Kristan
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: katerikoli
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- pest peteršilja
- za 3 osebe:
- 4 večji krompirji
- sol, žlička olja
- 1 jedilna žlica margarine ali masla
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2503 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 842 |
Navodila za pripravo
Krompir olupimo in ga narežemo na večje kose. Damo v kozico prelijemo z vodo, ga posolimo in dodamo eno čajno žličko olja. Kuhamo da se krompir skuha. Ko je krompir kuhan ga odstavimo s štedilnika in odlijemo vodo. V ponvi raztopimo maslo in malo podušimo peteršilj. Dodamo krompir, premešamo in ga še 10 minut pražimo.
Ponudimo kot prilogo različnim mesnim jedem.
Dober tek!