Moja kuhinja:

Krompirjev narastek s sirom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jajce
  • malo soli
  • 5 krompirjev
  • malo muškatnega oreščka
  • 1 zlico moke
  • 1 kos naribanega sira
  • 1 kislo smetano
  • 1 jajce za preliv
  • malo olja za mazanje modelčkov

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2567

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 515

Poglej video

Navodila za pripravo

Krompir najprej skuhamo v kosih. Kuhan krompir ohladimo in ga pretlačimo. V skledo s pretlačenim krompirjem damo polovico kisle smetane, nariban sir, muškatni orešček in jajco. Dobro premešamo in solimo.

Pripravimo modelčke za mafine in jih dobro namažemo z oljem, lahko tudi z maslom.

Na modelčke z žlico nadevamo maso, ki pa naj bo le polovična, da se bo narastek bolje spekel. Če želite lahko modelčke napolnite do konca, vendar dajte potem v maso vsaj malo pecilnega praška.

V posodici razžvrkljamo jajce in dodamo drugo polovico kisle smetane. Dobro premešamo.

Vse skupaj prelijemo po nadevu in damo peči v pečico za 20 minut na 180 - 200 stopinj, oziroma toliko časa, da narastek dobi lepo zlatorumeno barvo.

Pečen narastek lepo vzamemo iz modelčkov in ga nadevamo na servirne krožnike. Male narastke lahko nadevamo v okrasne dekorativne servetke, še malo dekoriramo in takoj postrežemo kot prilogo ali toplo predjed.

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev