Moja kuhinja:

Krompirjeva nabodalca



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čajna žlica soli
  • 1/2 čajna žlica majarona
  • 4 večji krompirji
  • 1/2 skodelica VODE
  • 3 žlice olivnega olja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2613

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 832

Navodila za pripravo

Najprej namočite nabodala v mlačni vodi (idealno vsaj eno uro prej).
Krompir olupite in narežete na čimtanjše rezine in dobro splaknete.
V posodico damo surove krompirje, dve žlici olivnega olja, žličko vode, majaron in sol. Počasi natikamo rezine krompirja na nabodalca, s tem da vmes pustimo malo prostora, da se rezine ne stikajo skupaj.
Potem pripravimo mešanico pol skodelice vode, ščep soli, majarona in žlička olivnega olja in med pečenjem vsake toliko časa polijemo.
Pečemo 45 min na 100 stopinj in potem po 45 minutah vsakih 10 min postopoma ovečujemo temteraturo nadaljnih 45 minut.
(če pripravite nabodalca iz zelo majhnih krompirčkov so dobra ideja tudi za prigrizek ob pivu:))
Sestavine zadostujejo za dve osebi.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev