Krompirjeva nabodalca
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Andreja Pucelj
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čajna žlica soli
- 1/2 čajna žlica majarona
- 4 večji krompirji
- 1/2 skodelica VODE
- 3 žlice olivnega olja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2613 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 832 |
Navodila za pripravo
Najprej namočite nabodala v mlačni vodi (idealno vsaj eno uro prej).
Krompir olupite in narežete na čimtanjše rezine in dobro splaknete.
V posodico damo surove krompirje, dve žlici olivnega olja, žličko vode, majaron in sol. Počasi natikamo rezine krompirja na nabodalca, s tem da vmes pustimo malo prostora, da se rezine ne stikajo skupaj.
Potem pripravimo mešanico pol skodelice vode, ščep soli, majarona in žlička olivnega olja in med pečenjem vsake toliko časa polijemo.
Pečemo 45 min na 100 stopinj in potem po 45 minutah vsakih 10 min postopoma ovečujemo temteraturo nadaljnih 45 minut.
(če pripravite nabodalca iz zelo majhnih krompirčkov so dobra ideja tudi za prigrizek ob pivu:))
Sestavine zadostujejo za dve osebi.
Dober tek!