Moja kuhinja:

Krompirjevi štruklji s skuto



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • - sol
  • 0.5 kg moke
  • 1,5 kg krompirja
  • 5 dag masla
  • 5 dag drobtin
  • 2 jedilna žlica ocvirkove masti
  • 5 jajc
  • 0.5 kg skute
  • 1 čajna žlica mleti klinčki
  • 1 čajna žlica cimeta
  • 3 jedilna žlica smetane
  • 1,5 dcl goste kisle smetane

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5757

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 584

Poglej video

Navodila za pripravo

Olupljen kuhan krompir pretlačimo in še vročemu dodamo moko, 3 jajca, sol, smetano, maslo in vse skupaj hitro zamesimo v gladko testo. Testo razdelimo na dva dela in oba razvaljamo v pravokotnik. Oba dela premažemo, vsakega s polovico nadeva. Nadev naredimo tako, da zmešamo skuto, drobtine, kislo smetano, 2 jajci, cimet in klinčke, ter vse dobro premešamo. Namazano testo zavijemo in položimo na prtič ter skuhamo. Kuhamo pol ure v slanem kropu. Kuhane vzamamo ven ter razrežemo na rezine. Štruklje zabelimo z maslom ali ocvirki.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev