Moja kuhinja:

Krompirjevi žganci z zeljem


Krompirjevi žganci z zeljem
Krompirjevi žganci z zeljem
Krompirjevi žganci z zeljem
Krompirjevi žganci z zeljem

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: katerikoli

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 sol
  • 1 voda
  • 0,5 kg ostre moke
  • 0,5 kg krompirja
  • 3 jedilna žlica ocvirkov
  • 0,5 kg kislo zelje

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3473

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 507

Navodila za pripravo

Krompir olupimo in narežemo na kocke.Zalijemo ga z vodo in kuhamo ( približno še enkrat toliko vode, kot krompirja).Ko je krompir na pol kuhan, dodamo moko.Ko prevre, naredimo na sredini moke s kuhalnico luknjo in kuhamo 30 minut.Vodo odlijemo ( vendar je ne zavržemo, ker jo bomo zlili nazaj, če bodo žganci pretrdi).Krompir in moko dobro pretlačimo( kot pire).
Kislo zelje skuhamo, solimo in na koncu zabelimo z 1 žlico ocvirkov.
V skledo damo najprej zelje, nanj pa z vilicami nadrobimo žgance. Zabelimo z ocvirki.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev