Moja kuhinja:

Krompirjevi žličniki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • sol
  • 2 jedilna žlica moke
  • 2 jajci
  • olje za cvrtje
  • 2 jedilna žlica kisle smetane
  • 3 jedilna žlica drobtin
  • 1/2 kg krompirja
  • 10 dag slanine ali šunke

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4643

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 759

Navodila za pripravo

Krompir narežemo na kose, solimo in ga skuhamo. Ko je še vroč vmešamo kislo smetano, jajce, šunko, drobtine in moko in dobro premešamo. Če je masa prelahka dodamo še malo drobtin (masa mora biti kompaktna, saj bodo drugače razpadli v olju). Dobro premešano maso postavimo v hladilnik za pol ure.
Nato z namaščeno žlico zajemamo žličnike in jih polagamo v vroče olje. Olje naj bo vroče, saj se bodo žličniki v nasprotnem primeru napili z oljem. Žličnike na obeh straneh rumeno zapečemo.

Krompirjeve žličnike pripravljam kot prilogo pri jedi piščančja prsa v kivijevi omaki - prav tako objavljen recept :)





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev