Krompirjevi žličniki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Karmen Kociper
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- sol
- 2 jedilna žlica moke
- 2 jajci
- olje za cvrtje
- 2 jedilna žlica kisle smetane
- 3 jedilna žlica drobtin
- 1/2 kg krompirja
- 10 dag slanine ali šunke
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4643 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 759 |
Navodila za pripravo
Krompir narežemo na kose, solimo in ga skuhamo. Ko je še vroč vmešamo kislo smetano, jajce, šunko, drobtine in moko in dobro premešamo. Če je masa prelahka dodamo še malo drobtin (masa mora biti kompaktna, saj bodo drugače razpadli v olju). Dobro premešano maso postavimo v hladilnik za pol ure.
Nato z namaščeno žlico zajemamo žličnike in jih polagamo v vroče olje. Olje naj bo vroče, saj se bodo žličniki v nasprotnem primeru napili z oljem. Žličnike na obeh straneh rumeno zapečemo.
Krompirjeve žličnike pripravljam kot prilogo pri jedi piščančja prsa v kivijevi omaki - prav tako objavljen recept :)