Kruhki z blitvo in sirom
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: nuša gnezda
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 jedilna žlica masla
- 4 kos kruha
- 350 g sira za pečenje
- 100 g pinjol
- 3 jedilna žlica olivnega olja
- 10g g česna
- 10 g peteršilja
- 10 kos suhih paradižnikov
- 500 g blitve
- 1 dcl soka limone
- 1 jedilna žlica kokosove masti
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2206 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 770 |
Navodila za pripravo
V vrel krop položimo oprano blitvo in jo kuhamo približno 8min (ne smemo je razkuhat). Na žar plošči segrejemo olivno olje(ali kokosovo mast) in na njej popečemo sir. Skuano blitvo odcedimo, solimo in začinimo z limoninim sokom. Na blitvo položimo pečen sir. Na hitro popečemo tudi pinjole in jih še vroče stresemo na sir in blitvo. V možnarju stremo česen in peteršilj, ter dodamo maslo in zmešamo. Na rahlem ognju in kokosovi masti popoečemo rezine kruha in namažemo z česnovim namazom. Na koncu jed potresemo s sušenimi paradižniki.