Moja kuhinja:

Kruhov narastek z zelišči



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 jajca
  • malo VEGETE
  • malo masla
  • ščep soli
  • 2 stroka česna
  • 2 dl mleka
  • 20 dag sira
  • 1 kislo smetano
  • 1 šop svežega peteršilja
  • 1 kg starega mešanega kruha
  • malo timijana, rožmarina, bazilke

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5540

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 623

Navodila za pripravo

Star mešan kruh, ki nam je ostal, narežemo na rezine in ga nadevamo v večjo skledo. Prelijemo z mlekom, da se napije.
Nasekljamo česen in peteršilj in potresemo po kruhu.
Jajca razžvrkljamo, dodamo kislo smetano in začimbe ter nariban sir in začinimo z vegeto in vse skupaj prelijemo po kruhu.

Pečemo v pečici na 190 stopinj okoli 40 minut.

* Kruh nikakor ne sme vstran. Poletje, ko se vrstijo razni pikniki, nam pušča ogromno starega kruha, ki ga je potrebno porabiti. Lahko iz njega naredimo okusne kruhove cmoke, ali pa kruhov narastek, ki ga pripravimo iz istih sestavin, kot je v tem receptu, le da odvzamemo začimbe, sir in česen, pa tudi vegeto in namesto tega dodamo sladkor in kakšno sveže sadje za popestritev. Samo, da kruh uporabimo v dobre namene in ga nikoli ne mečemo proč!

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev