Kruhovi cmočki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Maja Zajšek
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 10 dag moke
- 2 dcl mleka
- 1 ščepec soli, popra
- 50 dag starega kruha (preden splesni)
- 3-4 jajca (odvisno od velikosti)
- 1 ščepec peteršilja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2108 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 741 |
Navodila za pripravo
Čebulo sesekljamo in jo damo pražit v ponev. Medtem narežemo kruh na kocke, ki ga dodamo k prepraženi čebuli.
Jajca ubijemo in jih posolimo, dodamo sesekljan peteršilj in mleko ter vse skupaj dodamo v ponev. Malo popopramo, dobro premešamo in pustimo stati 30 minut.
Kruh nato pomokamo, ga zavijemo v peki papir in ga trdno zrolamo v obliko salame, nato pa še v folijo. (da nima okusa po foliji). Cmoke damo kuhat v slano vrelo vodo za 20 - 25 minut.
Lahko pa oblikujemo okrogle cmočke - postopek je enak.
Ponudimo jih k prilogi k mesu ali k omakam in solati.