Kruhovi cmoki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Alen Anzelc
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- - drobtine
- 3 kos jajca
- 2 dcl mleko
- - olje
- 2 jedilna žlica kisla smetana
- - moka
- 100 g čebule
- 50 g slanine
- 500 g belega kruha
- - sol,poper,peteršilj v prahu
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2993 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 851 |
Navodila za pripravo
Posušen lahko nekaj dni star (samo da ni plesniv) kruh narežemo na kockice velikosti lešnika. V ponvi na olju prepražimo drobno sesekljano čebulo in na majhne koščke narezano slanino. Dodamo še kruhove kocke inpremešamo ter še malo popražimo. Kocke stresemo v posodo in jih prelijemo z mlačnim mlekom. Dodamo 3 jajca, kislo smetano, sol, poper, peteršilj v prahu in 3 žlice moke. Vse skupaj dobro premešamo in pregnetemo. Če je masa preveč mokra dodamo še 2-3 žlice drobtin. Maso pustimo da se ohladi. Iz mase oblikujemo cmoke v velikosti teniške žogice in jih nakoncu še nahitro povaljamo v moki. Cmoke kuhamo v slanem kropu dobrih 10 minut.