Moja kuhinja:

Kvašeni štruklji z orehi



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • - sol
  • 1 kg moke
  • 700 ml VODE
  • 1,5 jedilna žlica olja
  • 16 dag sladkorja
  • 1 jajce
  • 0.5 dcl mleka
  • 3 dag drobtin
  • 1 kocke kvasa
  • 15 dag mletih orehov
  • 2 čajna žlica limonine lupinice
  • 1 čajna žlica cimeta

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 7650

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 518

Poglej video

Navodila za pripravo

Iz moke, vode, kvasa, olja (1 žlica), soli in sladkorja (4 dag) zamesimo mehko testo in pustimo vzhajati pol ure. Po preteku tega časa razdelimo testo na dva dela, razvaljamo, damo gor nadev, ki smo ga naredili tako, da smo sladkor (12 dag) zmešali z rumenjakom, dodali zmlete orehe, mleko, cimet, limoino lupinico in sneg iz beljaka. Nadev razmažemo po testu, testo zavijemo, damo v prtič in skuhamo. Kuhamo pol ure v slanem kropu. Ko je kuhan vzamemo ven, razrežemo na rezine in zabelimo s prepraženimi drobtinami, ter po želji potresemo s sladkorjem.
Lahko kuhamo kot 1 velik štrukelj, lahko pa narežemo na manjše štrukeljce in njih skuhamo, preostanek pa lahko zamrznemo in uporabimo za drugič.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev