Moja kuhinja:

Mesni zvitki iz pečice



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1/2 čebule
  • malo soli
  • malo olja
  • 300 g mletega mesa
  • 2 kosa kupljenega listnatega testa
  • 1 razžvrkljano jajce za premaz

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3078

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 612

Navodila za pripravo

Na malo olja na maščobi popražimo mleto meso, ki ga solimo.
Pražimo ga do mehkega.

2 dela listnatega testa zložimo na delovni pult. Prerežemo jih na polovice, da dobino 4 dele. Vsako polovico napolnimo z nadevom iz mletega mesa. Zavitke zvijemo in jih pomažemo z jajco, ki smo jo razžvrkljali.

* Ponavadi, dam v mleto meso začimbe ali zelišča, velikokrat tudi paradižnikovo mezgo. A ker so ti zvitki namenjeni predvsem otrokom, začimbe, vegeto in mezgo izpustim. A vi po želji lahko dodate še kakšno svojo malenkost.. Ni slabo, če potrosimo malo sira ali dodamo zraven žličko kisle smetane. Vendar kadar kuham za otroke, se moram prilagajati njihovim željam.

Zvitke naložimo v manjši pekač in jih pečemo na 200 stopinj celzija, toliko časa, da se skorja testa lepo zapeče.

Zvitke ohladimo in jih nadevamo na servirni krožnik. Okrasimo v rožico, z malo peteršilja in paradižnika v sredini, da bodo otrokom še bolj teknili.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev