Moja kuhinja:

Mlečna polenta



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • ščepec soli
  • 1,5 litra mleka
  • 350 g koruznega zdroba

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2576

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 529

Navodila za pripravo

Več mojih receptov najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si

Polenta je klasična priloga iz koruznega zdroba, ki je bila včasih samostojna jed ali nadomestek za kruh.

Polneto pripravimo tako da zavremo mleko. V zavreto mleko vmešamo zdrob in nato temperaturo zmanjšamo na srednjo. Dodamo sol. Z metlico mešamo vsebino dokler se lepo ne zgosti. Polento kuhamo kakšne 20 minut in postrežemo.

V zavreto mleko lahko dodamo lovorjev list in ga pred serviranjem odstranimo. S tem lahko zelo izboljšamo okus. Ali pa na koncu prilijemo kakšno žličko olivnega olja.

Lahko jo ponudimo kot prilogo, z mlekom, jogurtom ali drugimi dodatki jo ponudimo kot samostojno jed, uporabljamo pa jo tudi kot osnovo ali sestavni del različnih jedi.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev