Na maslu popečen kostanj s popečeno slanino in polento
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: damjana zgonec
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: čisto lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Sestavine
- 2 kos slanine
- 4 jedilna žlica kuhanega in sesekljanega kostanja
- 1 jedilna žlica masla
- 1 čajna žlica curry-a
- 1 skodelica polente
- 1 ščepec soli
- 1 jedilna žlica suhega peteršilja za dekoracijo
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3333 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 855 |
Navodila za pripravo
Zavremo vodo in jo malo solimo, dodamo polento in kuhamo 4 minute. Na visoki temperaturi segrejemo ponev (brez maščobe) in dodamo koščke slanine, da zakrknjejo. Vzamemo slanino iz ponve in damo v isto ponev košček masla in sesekljan kostanj ter mu dodamo curry. Pražimo 2 minuti.
Na krožnik damo najprej malo polente, nato popečeno slanino in posujemo kostanj z maslom ter okrasimo z suhim peteršiljem.
Dober tek!