Moja kuhinja:

njoki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 ščepec soli
  • 15 dag moke
  • 5 dag masla
  • 1 kos jajce
  • 5 kos krompirja (srednje velika)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2008

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 554

Navodila za pripravo

Krompir olupima ga zrežemo na kocke in ga damo kuhati v vrelo vodo.Ko je kuhan ga odcedimo mu dodamo maslo in naredimo pire ter pustimo da se ohladi.Ohlajen pire damo na pomokan pult mu dodamo jajce in moko ter vse skupaj zgnetemo v testo.Vzamemo manjši kos testa ga razvaljamo v dolge trakove in ga z nožem potem narežemo na manjše koščke.Njoke damo kuhati v osoljeno vrelo vodo in ko priplavajo na vrh so kuhani lahko jih pa damo tudi na pladenj in v zamrzovalnik.Odlično se podajo k golažu ali pa joih naredite kot samostojno jed npr.z drobtinami.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev