Moja kuhinja:

NJOKI Z GORGONZOLO IN OREHI



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 30 g masla
  • 400 g njokov
  • 180 g gorgonzole
  • 150 ml navadnega jogurta
  • 90 ml mleka
  • 50 g mletih orehov
  • 30 ml limoninega soka
  • 1 ščepec soli in popra, po želji še koper

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4318

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 618

Navodila za pripravo

V ponvi raztopimo maslo, dodamo gorgonzolo in mešamo, dokler se sir povsem ne raztopi. Nato dolijemo jogurt, limonin sok, dodamo mlete orehe, ter začinimo s soljo in poprom, ter po želji tudi s koprom.Vse skupaj premešamo in počakamo, da omaka zavre.
K pripravljeni omaki dodamo njoke, ki smo jih medtem skuhali, vse skupaj rahlo premešamo in serviramo.
Jed lahko ponudimo kot toplo predjed ali zraven postrežemo tudi zeleno solato in že je tu slastno kosilo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev