Moja kuhinja:

Ocvrte čajote



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • ščepec soli in popra
  • 1 čajota
  • 1 krožnik moke
  • 1 krožnik drobtin
  • 500 g rastlinske masti

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2237

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 516

Navodila za pripravo

Čajoto najprej olupite. Nato jo narežite na četrtine in na približno 2-3mm debele koščke. Koščke nato posolite in popoprate. V manjšo posodo položite 500 g rastlinke masti in počakajte da se stopi in dobro segreje, nato pa vročino zmanjšajte iz recimo 9 na 7. Medtem ko se mast segreva, pripravite 3 krožnike. V enega stresite moko, v drugega drobtine in v tretjem stepite jajca. Koščke bučk nato najprej povaljajte po moki, nato v jajca in nazadnje še v drobtine. To ponavljajte dokler ne zmanjka koščkov.
Ko je olje dovolj segreto ( vanj vrzite malo drobtin in če začne cvrčati je dovolj segreto ) Koščke cvrite toliko časa da postanejo lepo rjave barve (vsaj 1minuto na eni in eno minuto na drugi strani ). Ocvrte koščke nato položite na pladenj obložen s papirnatimi brisačkami, da vpijejo odvečno maščobo. Zraven lahko postrežete tatarsko omako. - recept zanjo najdete tukaj.

DOBER TEK!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev