Moja kuhinja:

Ocvrte marele

vegetarianska jed



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: lahek

Količina: 4

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Sestavine

  • 5 kos marel (dežnikaric)
  • 1 skodelica moke
  • 2 skodelica drobtin
  • 4 kos jajc
  • 5 dcl olja za cvretje
  • 1 dcl mleka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5983

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 765

Navodila za pripravo

Marele (dežnikarice) očistimo na hitro z nožčkom ali krpo, lahko pa tudi z roko odstranimo morebitne iglice ali liste. Ne peremo jih, ker se rade napijejo vode. Nalomimo jih na večje kose (četrtine ali osmine). Kose damo v moko, nato s stepeno jajce, katerega solimo in razredčimo z mlekom (lahko tudi vodo), nazadnje pa v drobtine. Polagamo jih v vroče olje in ocvremo. Ocvrte damo na papir, da se odteče olje. Ko se malo ohladimo damo na krožnik in ponudimo. Najboljše so še malo tople, saj jih zmanjka zelo hitro. Gobe se mora pojesti še v istem dnevu, pa tudi prepogosto jih ni priporočjivo jesti.

jajce , gobe , mleko , marele




PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev