Ocvrti njoki z rožnato pomako
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- ščepec soli
- 500 g njokov
- olje za cvretje
- 1 zvrhana žlica kečapa za pomako
- 1 zravnana žlica lahke majoneze za pomako
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3251 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 838 |
Navodila za pripravo
Olje segrejemo. Med čakanjem posodo obložimo s papirnatimi brisačkami. V segreto olje stresemo njoke in jih cvremo približno 15 minut oziroma dokler ne postanejo zlato rjavo zapečeni.
Med cvretjem v posodico zmešamo kečapa in majoneze. Ocvrte njoke stresemo v posodo z brisačkami, jih posolimo in pretresemo, da se sol razporedi čez njoke. Tako pripravljene njoke lahko postrežemo kot prilogo k raznim mesnim jedem ali solatam, lahko pa jih skupaj z omako postrežemo tudi kot samostojno jed oziroma prigrizek.
Dober tek!