Moja kuhinja:

Ocvrti njoki z rožnato pomako



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • ščepec soli
  • 500 g njokov
  • olje za cvretje
  • 1 zvrhana žlica kečapa za pomako
  • 1 zravnana žlica lahke majoneze za pomako

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3251

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 838

Navodila za pripravo

Olje segrejemo. Med čakanjem posodo obložimo s papirnatimi brisačkami. V segreto olje stresemo njoke in jih cvremo približno 15 minut oziroma dokler ne postanejo zlato rjavo zapečeni.
Med cvretjem v posodico zmešamo kečapa in majoneze. Ocvrte njoke stresemo v posodo z brisačkami, jih posolimo in pretresemo, da se sol razporedi čez njoke. Tako pripravljene njoke lahko postrežemo kot prilogo k raznim mesnim jedem ali solatam, lahko pa jih skupaj z omako postrežemo tudi kot samostojno jed oziroma prigrizek.

Dober tek!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev