Moja kuhinja:

Ohrovtove tortice s polento



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • - maslo
  • - mleko
  • - sol
  • - poper
  • 1 kavna skodelica koruznega zdroba
  • 1 velika skodelica brstičnega ohrovta
  • - sveži kravji sir
  • 4 žlice navadnega jogurta

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1629

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 494

Navodila za pripravo

Koruzni zdrob skuhamo po navodilih na embalaži. Osolimo ga in popramo. Nalijemo ga v desertne okrogle modelčke. Brstični ohrovt razrežemo na četrtine in ga skuhamo v mešanici mleka in vode. Ko je kuhan ga na hito pretlačimo, solimo in na hitro prepražimo na maslu. Dodamo kravji sveži sir in mešanico damo na polento v modelčke. Vsako tortico prelijemo z malo navadnega jogurta. Pustimo počivati 30 minut, potem pa modelčke odstranimo in damo tortice v pomaščen pekač ter jih pečemo v ogreti pečici pri 180°C 20 minut.
DOBER TEK!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev