Omaka iz gobic s pire krompirjem in sojinimi kalčki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Greta Škrobar
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 ščepec soli
- 1 čajna žlica moke
- 1 ščepec kajenskega popra
- 1 dcl sladke smetane
- 1 jedilna žlica masla
- 1 kos česna
- 40 dag posušenih gobic
- 1 dcl juhe - lahko iz kocke
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2894 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 884 |
Navodila za pripravo
Čebulo olupimo in drobno sesekljamo.
Gobice očistimo in narežemo na lističe.
V posodi segrejemo maslo in na njem prepražimo čebulo. Dodamo strt česen, gobice in sesekljan peteršilj.
Pražimo toliko časa, da tekočina izpari.
Dodamo moko, prilijemo zelenjavno juho in sladko smetano.
Solimo in popopramo ter vse skupaj pokuhamo.
Izvrstna je s pire krompirjem in sojinimi kalčki.