Palačinke s hrenovkami v Delimanovi posodi
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 jajci
- malo soli
- malo maščobe za pečenje
- 0,5 l mleka
- 24 dag moke
- malo nasekljanega peteršilja
- 1 par hrenovk
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4021 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 891 |
Navodila za pripravo
Vse sestavine zmešamo in pustmo nekaj minut počivati.
V ponev vlijemo olje in segrejemo. Odvečno olje vlijemo v skodelico. V ponev vlijemo okoli pol zajemalke mase (odvisno, kako velike in kako debele palačinke želite) in popečemo na obeh straneh.
Hrenovke skuhamo v vreli vodi. Kuhane hrenovke nadevamo na krožnik in jih prerežemo na polovico.Na palačinke in nadevamo hrenoveke.
Vse skupaj zvijemo v rolce in takoj serviramo na krožnik in še tople ponudimo. Potresemo jih s peteršiljem, lahko jih naribamo tudi s sirom...
Pa dober tek!