PEČEN KMOMPIR - KOT PRILOGA K MESU ALI SOLATI
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: cvetka cmor
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 ščepec soli
- 1 ščepec mlete kumine
- 1 ščepec popra
- 3 kos česna
- 1-2 jedilna žlica masti ali olja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3993 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 892 |
Navodila za pripravo
Krompir olupimo, ga razrežemo na 4 kose. V ponev damo mast, krompir in začimbe ter počasi pokrito pečemo. Pečemo lahko na plošči ali v pečici.
Krompir je tako dober, da ga serviramo kot samostojno jed z zeleno solato ali ga pečemo z mesom, ko je meso že malo pečeno.