Pečena cvetača z slanino v pečici
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: damjana zgonec
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 ščepec soli
- 1 ščepec popra
- 1 velika cvetača
- 1 skodelica slanine narezane na koščke
- 1 skodelica bešamel omake
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 5903 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 917 |
Navodila za pripravo
Cvetačo skuhamo na hitro v osoljeni vodi (5 minut). Damo jo v nepregoren pekač (steklen). Posujemo z pečeno slanino in bešamel omako. Posujemo z malo popra in damo v pečico za 45 minut na 170 stopinj, oz. da se lepo zapeče. Zraven paše njami pire krompir (recept je že objavljen)
Pa dober tek!