Moja kuhinja:

Pečena polenta s sirom in šampinjoni



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 jedilna žlica olivno olje
  • 1 kos čebula
  • 2 jedilna žlica kisla smetana
  • 1 dcl belo vino
  • 1 ščepec popra
  • 1 jedilna žlica naseklanega peteršilja
  • 1 kos strok česna
  • 100 g gorgonzole
  • 1 ščepec soli po potrebi
  • 8 dcl mleka
  • 0,5 kg šampinjonov
  • 1 kos jušna osnova
  • 100 g macarele
  • 4 dcl koruznega zdroba

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 7663

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 500

Navodila za pripravo

Na olivnem olju prepražimo čebulo in česen. Dodamo na lističe narezane šampinjone ter jih posolimo in poporamo. Po potrebi zalivamo z jušno osnovo in belim vinom. Ko so prepraženi, jih zabelimo s kislo smetano.

V mokro posodo vlijemo mleko, dodamo nariban sir. Stalno mešamo dokler ne zavre. Ko zavre dodamo koruzni zdrob in mešamo še 2 minuti.

V pomaščen pekač razporedimo eno plast polente, eno plast šampinjonov, potresemo sesekljan, svež petršilj, dodamo še eno plast polente in po vrhu namažemo kislo smetano. V pečici pečemo na 185 stopinj celzija 20min. Pustimo, da se malo ohladi in narežemo na rezine.



Zina Pocrnja Fortič

kaj bomo naredili z mocarelo pa ne piše?



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev