Pečena polenta s sirom in šampinjoni
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Majda Gomboc
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 jedilna žlica olivno olje
- 1 kos čebula
- 2 jedilna žlica kisla smetana
- 1 dcl belo vino
- 1 ščepec popra
- 1 jedilna žlica naseklanega peteršilja
- 1 kos strok česna
- 100 g gorgonzole
- 1 ščepec soli po potrebi
- 8 dcl mleka
- 0,5 kg šampinjonov
- 1 kos jušna osnova
- 100 g macarele
- 4 dcl koruznega zdroba
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 7663 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 500 |
Navodila za pripravo
Na olivnem olju prepražimo čebulo in česen. Dodamo na lističe narezane šampinjone ter jih posolimo in poporamo. Po potrebi zalivamo z jušno osnovo in belim vinom. Ko so prepraženi, jih zabelimo s kislo smetano.
V mokro posodo vlijemo mleko, dodamo nariban sir. Stalno mešamo dokler ne zavre. Ko zavre dodamo koruzni zdrob in mešamo še 2 minuti.
V pomaščen pekač razporedimo eno plast polente, eno plast šampinjonov, potresemo sesekljan, svež petršilj, dodamo še eno plast polente in po vrhu namažemo kislo smetano. V pečici pečemo na 185 stopinj celzija 20min. Pustimo, da se malo ohladi in narežemo na rezine.
Zina Pocrnja Fortič
kaj bomo naredili z mocarelo pa ne piše?