Moja kuhinja:

Pečene polentice



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • sol ščepec
  • 250 g koruznega zdroba
  • 1 žlička olivnega olja
  • 10 dag salam ali slanine ( po izbiri )
  • 1/2 rdeče paprike
  • 2-3 kolobarje bučk
  • 1 pest motovilca ali rukole

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1454

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 490

Navodila za pripravo

Vlijemo vodo v posodo, dodamo sol in jo segrejemo, da zavre.
Nato počasi vsipamo koruzni zdrob in mešamo. Kuhamo 10 minut. Pri tem mešamo, dokler ne izginejo strdki.
Ko je polenta kuhana, jo vlijemo v modelčke in oblikujemo različne oblike ( srčke, zvezdice... po želji.. ) Polentice položimo na peki papir in jih damo v ogreto pečico za 7 minut, da se malo zapečejo.
Na vroči maščobi na hitro prepražimo salame ali slanino, ( lahko tudi klobasice ). Dodamo papriko in bučke, nato dodamo še polentice, ki smo jih vzeli iz pečice. Vse skupaj še prepražimo na vročem ognju za 5 minut.
Polentice postrežemo tople, dekoriramo jih z motovilcem ali rukolo.
Sicer pa je dekoracija odvisna od posameznikov in sestavin, ki jih imamo pri roki.
Polentice lahko postrežemo k mesnim jedem, golažu..
Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev