Pečeni krompir s čebulo in ocvirki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- dober ščep soli in popra
- 6-7 krompirjev
- 1 velika čebula
- 2 žlici ocvirkov v masti
- malce majarona
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 4301 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 670 |
Navodila za pripravo
Več receptov lahko najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si
Krompir skuhamo in olupimo. S tem, ko krompir najprej skuhamo, predem ga popečemo, dosežemo to, da ima krompir zunaj skorjico, notri pa je puhast. Ko je skuhan ga narežemo na kolobarje debeline slabega centimetra. Čebulo prav tako narežemo in sicer na čim manjše koščke. V ponev dodamo mast z ocvirki in jih stopimo in malce popečemo da postanejo zlato rjave barve. Dodamo jim čebulo, ki jo prav tako pražimo do zlato rjave barve. V ponev nato stresemo narezan kuhan krompir in vse skupaj premešamo. Krompir pražimo kakšnih dobrih deset minut, da se malo zapeče in postrežemo.
Dober tek!