PEČENI KROMPIRJEVI ROGLJIČKI
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: marjeta šlenc
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 jajce
- 1 ščepec soli
- 500 g krompirja
- 5-6 jedilna žlica moke (od tega 1 žlica konopljine moke)
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4221 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 761 |
Navodila za pripravo
Krompir olupimo in skuhamo. Lahko pa uporabimo pire, ki nam ostane od kosila. Zmečkanemu krompirju dodamo jajce, moko in zamesimo krompirjevo testo. Oblikujemo rogljičke, ki jih spečemo na malo olja. Uporabimo jih kot prilogo k mesu ali k solati.
Anton Špiclin
moram izprobati doma
Anka Vrtnarka
Mi je že domače