Moja kuhinja:

Pikantni stročji fižolček



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 5 jedilna žlica olivnega olja
  • 1 jedilna žlica rdeče sladke paprike
  • 0,25 kg stročjega fižola
  • 2 kos čebule
  • 1 pest slanine
  • 1 ščepec pekoče paprike
  • 1 čajna žlica mletega ingverja
  • 2 ščepec timijana

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1604

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 521

Navodila za pripravo

Stročji fižol kuhamo v slani vodi 20-25 minut in odcedimo.
Oziroma tako dolgo da ostane še malo hrustljav. (ne ga kuhat do mehkega)

Čebulo na drobno narežemo, na hitro popražimo na olivnem olju, dodamo slanino in še popečemo, da se maščoba stopi.
Dodamo vse začimbe. Da pridobijo na intenzivnosti jih lahko malo popražimo, preden dodmo kuhan fižol. Premešamo, pečemo še 3-5 minut in jed je gotova.

Tako pripravljen stročji fižol je lahko samostojna jed ali priloga k mesu ali ribam. Zelo dobro se ujame skupaj s pečenim lososom.

Zraven pa lahko ponudimo kozarec sveže rebule.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev