Moja kuhinja:

Pire krompir



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • - olje
  • 600 g krompir
  • - sol
  • 1 dcl mleka
  • 90 g kisle smetane
  • 40 g masla

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2588

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 619

Navodila za pripravo

krompir dobro operemo in ga olupimo. Olupljen krompir narežemo na manjše kose velikosti celega oreha. V posodo nalijemo vročo vodo jo dobro solimo in vanjo stresemo krompir. Krompir kuhamo dokler ni mehak. Krompir odcedimo in pretlačimo. Dodamo maslo, mleko, kislo smetano in žlico olja. Če dodamo olje je pire krompir dosti bolj gladek in okusen. Krompir zmešamo s paličnim mešalnikom da dobimo gladko zmes brez grudic. Po potrebi na koncu dodamo še malo soli in ga serviramo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev