PIRE KROMPIR Z MASLOM
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: marjeta šlenc
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 jedilna žlica masla
- 1,5 dcl mleka
- 1 jedilna žlica kisle smetane
- 1 ščepec soli
- 5 večjih krompirjev
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3333 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 739 |
Navodila za pripravo
Krompir olupimo, narežemo na tanjše rezine in damo v posodo. Zalijemo z vodo, solimo in kuhamo približno 10-15 minut, da je krompir mehek. Nato vodo odcedimo, dodamo maslo in krompir temeljito zmečkamo, da je popolnoma gladek. Dodamo mu še mleko in kislo smetano ter premešamo.
Postrežemo k mesu.