Piščančji zrezki s sirom na česnovem olju
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- ščepec soli in popra
- 2-3 pesti naribane mocarele
- 4 piščančji zrezki
- 1 čajna žlička kisa
- 3 žlice česnovega olja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2387 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 796 |
Navodila za pripravo
Več mojih receptov najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si
Meso začinimo s soljo in poprom in mu dodamo kis. Kis bo poskrbel da bo meso res mehko. Vse skupaj v marinadi pustimo vsaj eno uro, najbolje čez noč, saj dalj časa kot bo meso v marinadi, bolj bo le to mehko.
V ponev zlijemo česnovo olje in ga segrejemo na srednjo vročino, saj bomo meso pekli počasi, in s tem ravno tako pripomogli k večji mehkobi mesa. Meso položimo na segreto olje in ga popečemo najprej na eni strani, nato pa še na drugi. Pečemo ga dokler ne postane zlato rumene barve. Takšnemu dodamo naribano mocarelo in ga na manjši temperaturi pečemo dokler se sir ne stopi.
Dober tek!