Moja kuhinja:

Polenta z ocvirki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 0,8 litra mleka
  • 0,4 litra vode
  • 400 g koruznega zdroba
  • dober ščep soli
  • 1 zvrhana žlica ocvirkov v masti

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 8770

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 820

Navodila za pripravo

Več mojih receptov najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si

Če želite lahko vso vodo nadomestite z mlekom ( polenta bo tako imela malce boljši okus, toda bo bolj kalorična ), lahko pa celotno količino mleka nadomestite z vodo. V vsakem primeru bo izdelek okusen, le z mlekom bo malce bolj in seveda tudi bolj kaloričen.
Vodo in mleko solite in zavrete. Ko tekočina zavre jo odstavite in vročino znižajte na najmanjšo. Nato v posodo postopoma vmešajte zdrob in sicer med vsipavanjem redno mešajte. Vsebino posode pristavite nazaj na vročo ploščo in kuhajte še kakšnih 15 minut, ter medtem redno mešajte. Če želite bolj redko polento po potrebi dolivajte še malo mleka ali vode. Ko je polenta kuhana ji dodajte malce popra in popečene ocvirke, ter vse skupaj dobro premešajte. Lahko pa ocvirke dodate na vrh, brez mešanje. Po želji ji lahko dodate malce naribanega sira in tako še dodatno izboljšate okus.
Polento lahko postrežete z raznimi omakami, kot prilogo k mesu, ali pa jo ohladite, ter jo nato lahko zrežete v razne oblike in na tak način postrežete.

DOBER TEK





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev