Polnjene paprike s piščančjim nadevom brez glutena
brez glutena
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 3
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Zelenjava:
- 1 čebula
- 1 zelena paprika
- 1 rdeča paprika
- malo svežega rožmarina
- 1 strok česna
- 1 navadna paprika
- malo timijana in majerona
- nekaj rezin bučke, ki jih nasekljamo
Meso:
- malo olivnega olja za pečenje
- malo sojine omake brez glutena z lešniki
- malo soli
- 1 manjši piščančji file
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4592 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 893 |
Priprava paprik:
Paprike najprej dobro operemo, jih očistimo in odstranimo semena. Prerežemo jim vrhnje dele.
Čebulo drobno nasekljamo, bučko narežemo na daljše trakce.
Nekaj rdeče paprike narežemo na kolobarčke. Česen nasekljamo.
Priprava nadeva:
Na vročem olivnem olju opečemo meso in pripravljeno narezano zelenjavo iz obeh strani, tako da se dobro zapeče.
Ko je nadev primerno in dovolj pečen, z njim napolnimo paprike.
Paprike naložimo na pekač, ga pomažemo z olivnim oljem in nanj nadevamo polnjene paprike, ki jih okrasimo z listi rožmarina. Prelijemo s sojino smetano z lešniki brez glutena in damo peči v pečico za 5 minut na 200 stopinj celzija.
Chefov nasvet:
Po želji lahko paprike potresete s sirom.
Naj vam teknjejo in če niste na strogi dieti, jim dodajte še kanček vaše domišljije za slasten dober tek!