Moja kuhinja:

Krompirjevi štruklji z gobami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: lahek

Količina: 4

[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Testo:

  • 2 jajci
  • 15 dag ostre moke
  • 4 dag masla
  • 1 majhno žličko zdroba
  • 40 dag krompirja

Nadev:

  • 2 žlici skute
  • malo svežega peteršilja
  • malo soli
  • 1 strok nasekljanega česna
  • 1 lonček gobic

Zabela:

  • malo olja in drobtin za zabelo

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4464

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 890

Navodila za pripravo

Krompir skuhamo in pretlačimo, še toplemu dodamo sol in maslo in vse sestavine še enkrat dobro pretlačimo ter pustimo, da se zmes nekoliko ohladi.

Nato primešamo še moko, pšenični zdrob, jajca ter zgnetemo v testo. Testo razvaljamo in oblikujemo kvadratke, ki jih namažemo s skuto in napolnimo z nadevom z gobami in zavijemo.
Pripravimo si prtič ali kuhinjsko krpo, lahko pa uporabimo alu folijo in vanjo zavijemo štruklje in povežemo ter kuhamo v slanem kropu pol ure.
Kuhane štrukljce potresemo s prepraženimi drobtinami in po želji lahko zraven ponudimo še okusno grahovo omako, ki se bo krasno ujela z vsemi sestavinami.
Pa dobet tek!

Navodila za pripravo

Medtem, ko se krompir kuha, si pripravimo nadev.
Gobice očistimo, operemo, dobro precedimo in osušimo in jih rahlo osolimo.
Na olivnem olju jih prepražimo za okoli 7 minut, dodamo nasekljan česen in peteršilj in odstavimo za toliko časa, dokler z nadevom ne napolnimo štruklje.

Chefov nasvet:

Pa dober tek!

krompir , gobe , maslo , štruklji , skuta




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev