Krompirjevi štruklji z gobami
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: lahek
Količina: 4
[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Testo:
- 2 jajci
- 15 dag ostre moke
- 4 dag masla
- 1 majhno žličko zdroba
- 40 dag krompirja
Nadev:
- 2 žlici skute
- malo svežega peteršilja
- malo soli
- 1 strok nasekljanega česna
- 1 lonček gobic
Zabela:
- malo olja in drobtin za zabelo
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4464 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 890 |
Navodila za pripravo
Krompir skuhamo in pretlačimo, še toplemu dodamo sol in maslo in vse sestavine še enkrat dobro pretlačimo ter pustimo, da se zmes nekoliko ohladi.
Nato primešamo še moko, pšenični zdrob, jajca ter zgnetemo v testo. Testo razvaljamo in oblikujemo kvadratke, ki jih namažemo s skuto in napolnimo z nadevom z gobami in zavijemo.
Pripravimo si prtič ali kuhinjsko krpo, lahko pa uporabimo alu folijo in vanjo zavijemo štruklje in povežemo ter kuhamo v slanem kropu pol ure.
Kuhane štrukljce potresemo s prepraženimi drobtinami in po želji lahko zraven ponudimo še okusno grahovo omako, ki se bo krasno ujela z vsemi sestavinami.
Pa dobet tek!
Navodila za pripravo
Medtem, ko se krompir kuha, si pripravimo nadev.
Gobice očistimo, operemo, dobro precedimo in osušimo in jih rahlo osolimo.
Na olivnem olju jih prepražimo za okoli 7 minut, dodamo nasekljan česen in peteršilj in odstavimo za toliko časa, dokler z nadevom ne napolnimo štruklje.
Chefov nasvet:
Pa dober tek!